آی فیلو
آی فیلو

آی فیلو

Ifilo

دانلود پاورپوینت تخمیر فراورده های حیوانی


دانلود پاورپوینت تخمیر فراورده های حیوانی

مهمترین فراورده های تخمیر شده حیوانی عبارتند از فراورده های تخمیر شده شیر، فراورده های تخمیر شده گوشت و فراورده های دریایی تخمیر شده که به ترتیب در زیر از دیدگاه تخمیری مورد بحث و بررسی قرار می گیرند

دانلود دانلود پاورپوینت تخمیر فراورده های حیوانی

تخمیر فراورده های حیوانی
تخمیر
فراورده های حیوانی
فراورده های تخمیر شده شیر
شیرهای تخمیر شده
فراورده های تخمیرهای گرمادوست
دسته بندی صنایع غذایی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 54 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 62
تخمیر فراورده های حیوانی
مهمترین فراورده های تخمیر شده حیوانی عبارتند از: فراورده های تخمیر شده شیر، فراورده های تخمیر شده گوشت و فراورده های دریایی تخمیر شده که به ترتیب در زیر از دیدگاه تخمیری مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.
3-1 فراورده های تخمیر شده شیر
همان طوری که نام این گروه از فراورده ها نشان می دهد ماده اولیه تولید آنها شیر است، که ممکن است به صورت طبیعی و یا پس از تغلیظ نسبی، مورد استفاده قرار گیرد. تخمیر اصلی این فراورده ها تخمیر لاکتیک است که باعث انعقاد شیر می گردد.
فراورده های تخمیر شده شیر را به طور معمول به دو گروه تقسیم می کنند: شیرهای تخمیر شده و پنیرهای تخمیر شده هر گروه به طور جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد. در تولید پنیرهای تخمیر شده به طور معمول بخشی از آب و ترکیبات شیر پس از انعقاد حذف می شود.
شیرهای تخمیر شده
تاریخچه شیرهای تخمیر شده بسیار قدیمی است. منشأ اصلی آنها را آسیای مرکزی می دانند. ولی به طور مطمئن هر جا که دامداری بوده این فراورده ها هم کم و بیش تولید می شده اند. مهم ترین شبرهای تخمیر شده شناخته شده عبارتند از: ماست، دوغ کره کشت شده، دوغ بلغاری، شیر اسیدوفیل، کفیر، کومیس، اسکایر و تیت. فراورده های دیگری من و بیش مشابه فراورده های مذکور، و یا به طور کامل مشابه آنها، ولی با نام های دیگری، در کشورهای مختلف نیز تولید و مصرف می گردند. جدول 3-1 مجموعه کامل تری از شیرهای تخمیر شده را خلاصه می نماید.

برخی از متخصصان، شیرهای تخمیر شده را بر اساس درجه حرارت تخمیر، یا به بیان دیگر، حرارت بهینه مایه های میکروبی مورد استفاده در تولید آنها، به دو گروه تقسیم می کنند

. فراورده های تخمیرهای گرمادوست وفراورده های تخمیرهای میاندوست حرارتی.

شیرهای تخمیر شده ای که با تخمیرهای گرمادوست تولید می شوند:

اصطلاح «گرمادوست» در اینجا در مورد تخمیرها ویا مایه هایی که برده می شود که حرارت بهینه آنها بین 37 تا 45 درجه سانتی گراد است و میکروب هایی که در این تخمیرها یا مایه های آنها وجود دارند، به طور معمول، گونه های مختلف جنس های لاکتوباسیلوس و استرپتوکوکوس هستند. مهمترین فراورده این گروه، ماست است

ماست
ماست بیش از سایر شیرهای تخمیر شده در جهان تولیدو مصرف می شود. به همین دلیل بیش از سایر شیرهای تخمیر شده مطالعه و شناخته شده است.

انواع مختلف ماست هایی که در کشورهای مختلف تولید می شوند بر اساس ضوابط استاندارد مربوطه (از شیر کامل، کم چربی یا چربی گرفته)، روش تولید ) با لخته یکپارچه و یا هم زده)، عطر و طعن (ماست طبیعی، ماست میوه یا اسانس دار) و عملیاتی که پس از انعقاد روی آنها انجام می شود (فرایندهای حرارتی،  انجماد، خشک یا تغلیظ کردن) به گروه ه های مختلفی تقسیم می کنند و لی در اینجا هدف بررسی ویژگی های میکروبی و همچنین ویژگی هایی است که با مسائل میکروبی این فراورده ارتباط پیدا می کنند 


یکی از ویژگی های مهم ماست استفاده از دو نوع باکتری لاکتیک، یعنی استرپتوکوکوس – ترموفیلوس (با نام جدید استرپتوکوکوس – سالیواریوس زیر گونه ترموفیلوس. چاپ نهم برگزمانوآل)، و اکتوباسیلوس – بولگاریکوس(با نام جدید لاکتوباسیلوس – دلبروکی ئی زیر گونه بولگارریکوس، چاپ نهم برگزمانوآل) در تولید آن است.
مقررات استاندارد برخی از کشورها تعداد باکتری های لاکتیک را در پایان فرایند تولید مشخص می نماید.چنانچه بر اساس مقررات کشور فرانسه، تعداد این باکتری ها در پایان فرایند باید حداقل 10 یاخته در گرم باشد.
ترکیب و ویژگی های شیر مورد استفاده در تولید ماست:
به شیر مورد استفاده در تولید ماست، به طور معمول، مواد مختلفی مانند شیر خشک، شکر، مواد رنگی، ترکیبات معطر طبیعی و غیره می افزایند. افزودن این ترکیبات، به طور معمول ، اثرات مفیدی در فرایند و یا بازارپسندی فراورده دارد و به غیر از شکر، سایر افزدونی هادر عمل، اثری روی تخمیر ندارند. افزودن این مواد به طور اصولی، تابع مقررات جدی و ویژه ای است، سپس شیر مورد استفاده را تحت تأثیر حرارت های به طور نسبی بالا قرار می دهند. نتایح این عمل تحریک نشو و نمای باکتری های مایه ماست در نتیجه از بین بردن ترکیبات جلوگیری کننده طبیعی، تشکیل اسید فرمیک، تولید مقادیر محدودی پپتید و اسیدهای امینه است.

باکتری های مایه ماست انرژی مورد نیاز خود را از تخمیر لاکتوز شیر تهیه می کنند، در نتیجه لاکتوز را به اسیدلاکتیک تبدیل می نمایند. در پایان تخمیر با فرایند، به طور معمول 20 تا 30 درصد لاکتوز به اسیدلاکتیک تبدیل می شود. در شرایط تولید صنعتی، مصرف لاکتوز به وسیله باکتریهای مایه ماست فقط از یک مسیر یا چرخه متابولیک تجزیه می شود. بدین ترتیب که ابتدا به وسیله  - گالاکتوزیداز (لاکتاز) به D – گلوکز و - گالاکتوزهیدرولیز شده، سپس D – گلوکز از طریق چرخه گلیکولیز به اسیدپیروویک و سپس به اسید لاکتیک تبدیل می شود. در حالی که گالاکتوز، دفع شده و تدریجاً در شیر انباشته می شود. زیرا این ترکیب به ندرت به وسیله باکتری های مایه ماست مورد استفاده قرار می گیرد. اسید لاکتیک تولید شده به وسیله استرپتوکوک مایه ماست، به طور معمول به شکل (+) و به وسیله لاکتوباسیل (-) D است.

به طورمعمول، شیر حاوی مقدار محدودی پپتید و اسیدهای امینه آزاد و قابل مصرف به وسیله باکتری های لاکتیک است، که تنها در ابتدای نشو و نما، قادر به برطرف کردن نیاز آنهاست. برای ادامه نشو و نمای باکتری ها، باید اجباراً پروتئین های شیر را به پپتید و سپس به اسیدهای امینه تبدیل نمایند. در بین دو باکتری مایه ماست صنعتی تنها لاکتوباسیل واجد پورته آز است. در نتیجه استرپتوکوک مایه ماست به کمک پپتیدهایی که به وسیله لاکتوباسیل آزاد می گردد قادر به نشو و نما می باشد. شیر همچنین حاوی عوامل رشد و عناصر معدنی مورد نیاز باکتری های مایه ماست می باشد
برخی از سویه های باکتری های ماست از لاکتوز تولید ترکیبات پلی ساگاریدی به نام گلوکان می نمایند که باعث چسبناک شدن فراورده ها می گردند.

فایل پاورپوینت 62 اسلاید

دانلود دانلود پاورپوینت تخمیر فراورده های حیوانی

پاورپوینت درباره طبقه بندی حیوانات و محل زندگی حیوانات (کودکانه)


پاورپوینت درباره طبقه بندی حیوانات و محل زندگی حیوانات (کودکانه)

پاورپوینت درباره طبقه بندی حیوانات اسلاید درباره طبقه بندی حیوانات اسلاید درباره طبقه بندی حیوانات اسلاید درباره محل زندگی حیواناتپاورپوینت درباره محل زندگی حیوانات اسلاید آموزشی کودکان پاورپوینت کودکانه طبقه بندی حیوانات

دانلود پاورپوینت درباره طبقه بندی حیوانات و محل زندگی حیوانات (کودکانه)

پاورپوینت درباره طبقه بندی حیوانات 
اسلاید درباره طبقه بندی حیوانات
اسلاید درباره طبقه بندی حیوانات
اسلاید درباره محل زندگی حیوانات
پاورپوینت درباره محل زندگی حیوانات
اسلاید آموزشی کودکانه
پاورپوینت کودکانه طبقه بندی حیوانات
دسته بندی آموزشی
فرمت فایل zip
حجم فایل 1180 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 22

پاورپوینت در باره طبقه بندی حیوانات و محل زندگی حیوانات (کودکانه)

این پاورپوینت مخصوص کودکان همرا با تصاویر زیبا جهت مفهوم بهتر بچه ها می باشد.دارای 22 اسلاید

فهرست مطالب و توضیحات :

طبقه بندی حیوانات

•۱- پستانداران

•۲- دوزیستان

•۳- پرندگان

•۴- ماهی ها

•۵- خزندگان

•۶- حشرات

•7-بی مهرگان

که در باره این هفت مورد توضیحاتی داده شده است

همچنین درباره بی مهرگان چه جانورانی هستند توضیح داده شده است .

و عکس چند حیوان آورده شده است و توضیح داده شده است از کدام دسته هستند

و در بخش بعدی محل زندگی جانوران آورده شده است همرا ه با تصاویر

-و هم درباره چه چیز هایی محیط زندگی ما را آلوده می کنند ؟ همرا با توضیحات آورده شده است.

بخشی از متن :

طبقه بندی حیوانات

•۱- پستانداران

•۲- دوزیستان

•۳- پرندگان

•۴- ماهی ها

•۵- خزندگان

•۶- حشرات

•7-بی مهرگان

پستانداران

•۱- پستانداران:

•پستانداران بچه های خود را به دنیا می آورند (می زایند) و به آنها شیر میدهند. این حیوانات خونگرم هستند و بیشتر شان در خشکی زندگی می کنند. تعدادی از پستانداران مثل دلفین و نهنگ در آب زندگی می کنند. پستانداران (بجز نهنگ و دلفین) روی بدن خود مو دارند، پنجه و ناخن یا سم هم دارند. همه پستانداران ستون مهره ها و استخوان دارند ، یعنی جزء مهره داران هستند. مثال هایی برای پستانداران: سگ ، اسب ، گربه ، کانگورو ، فیل ، دلفین و نهنگ

دوزیستان

•۲- دوزیستان:

•دوزیستان جانورانی هستند که هم در خشکی و هم در آب زندگی می کنند. دوزیستان تخمگذار هستند، آنها در آب تخمگذاری می کنند (در ماده ای لغزنده و ژله مانند ) و بچه هایشان در آب به دنیا می آیند. دوزیستان وقتی به دنیا می آیند توسط آبشش تنفس می کنند، ولی وقتی بزرگتر می شوند مانند پستانداران ریه (شش) دار می شوند و می توانند در خشکی و آب تنفس کنند . دوزیستان معمولا پوستی نرم دارند. دوزیستان جانورانی خونسرد هستند، آنها ستون مهره ها دارند بنابراین جزء مهره داران می باشند. دوزیستان چهار پا دارند (ممکن است این پاها بدون پنجه ، انگشت یا ناخن باشند).

•مثال هایی برای دوزیستان: قورباغه و وزغ


پرندگان

•۳- پرندگان:

•پرندگان جانورانی خونگرم هستند که روی بدنشان پر دارند. آنها تخم گذار هستند و تخم های آنها پوسته سخت (مثل تخم مرغ) دارند. پر پرندگان از روی بالها تا روی دم آنها ادامه دارد. این پر می تواند هوا را در خودش نگه دارد، این به پرندگان کمک می کند که بتوانند پرواز کنند (البته در مورد توانایی پرواز تعدادی استثناء وجود دارد مثل پنگوئن ها) . پرندگان دارای بال و پا و دارای ستون مهره ها هستند، بنابراین جزء مهره داران می باشند. پرندگانی مثل شترمرغ و پنگوئن ها نمی توانند پرواز کنند.

•نکته: خفاش ها بر خلاف ظاهرشان، جزء پرندگان نیستند، آنها روی بدنشان کمی مو دارند و به بچه های خود شیر می دهند، بنابراین ، خفاش ها از پستانداران هستند.

ماهی ها

•۴- ماهی ها:

•ماهی ها جانورانی خونسرد هستند که در آب زندگی می کنند، ماهی ها دارای آبشش ، دم و باله هستند. ماهی ها نیز از مهره داران هستند. ماهی ها ممکن است زنده زا یا تخمگذار باشند، ماهی های تخم گذار تخم گذاریشان را در آب (بدون لایه لزج و ژله مانند محافظ) انجام میدهند. بدن ماهی ها معمولا نرم است و با پولک پوشیده شده است، ماهی ها پا و انگشت ندارند.

خزندگان

•۵- خزندگان:

•جانورانی خونسرد هستند که پوستی چرب و سر دارند، دارای مهره (از مهره داران) هستند. مار، مارمولک و تمساح و لاکپشت از خزندگان هستند. خزندگان یا زنده زا و یا تخم گذار هستند. تخم خزندگان دارای پوسته ای چرمی شکل است. خزندگان معمولا قسمت زیرین بدنشان را روی زمین می کشند و به اصطلاح می خزند.

حشرات

•۶- حشرات:

•حشرات از بندپایان هستند ، در بدنشان مهره ندارند، بدن آنها از سه قسمت سر، سینه و شکم (دم) تشکیل شده. بدن حشرات دارای اسکلت خارجی (بیرونی) است . آنتن هایی جدا جدا روی سرشان دارند، همه حشرات دارای سه جفت پا (شش پا) هستند. برخی از آنها دارای بال هستند و می توانند پرواز کنند. برخی ممکن است بقیه بند پایان را (مثل عنکبوتیان) با حشرات اشتباه بگیرند، دقت کنید که حشرات همگی شش پا دارند ، یعنی عنکبوت ، عقرب ، رتیل ، هزارپا و خرچنگ از حشرات نیستند.

•مثال هایی برای حشرات: پروانه ، بید ، زنبور ، مورچه ، ملخ

 

بی مهرگان

•بی مهرگان جانورانی هستند که ستون فقرات و یا اسکلت استخوانی ندارند. دانشمندان نزدیک به یک میلیون گونه در حال حیات از بی مهرگان را شناسایی کرده اند اما اینها تنها بخش کوچکی از تعداد کل بی مهرگان در حال حیات دنیا را تشکیل می دهند. دانشمندان حدس می زنند که شاید 30 میلیون گونه در حال حیات از بی مهرگان در جهان وجود داشته باشد- البته در تمام احتمالات ممکن در این زمینه، هرگز تعداد دقیق گونه های بی مهرگانی که سیاره مان را با آنها شریکیم بیان نمی شود.

•اما آن چه که از این گونه آمارهای سرسام آور مشخص می شود این است که بیش از 97 درصد از تمام گونه های جانوری در حال حیات بی مهرگانند. مهره داران یعنی گروهی که ما انسان ها و تمام پستانداران دیگر و نیز پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها به آنها تعلق داریم به مراتب تعداد بسیار کمتری را نسبت به عموزاده های بی مهره مان تشکیل می دهیم.

 

بی مهرگان

•بیش از سی گروه از بی مهرگان وجود دارند. برخی از این گروه ها که شناخته شده ترند عبارتند از: بندپایان، کیسه تنان، خارپوستان، نرم تنان، کرم های حلقوی و اسفنج ها. برخی از گروه هایی که کمتر شناخته شده اند هم عبارتند از: کرم های پهن، نماتدها، روتیفرها، براکئوپودا و بریوزوآ (جانورانی خزه مانند).

•تنوع بی مهرگان برای هر کسی که تلاش می کند این گروه از جانوران را بشناسد می تواند خسته کننده باشد. اما با جست و جو در اختلافات بی مهرگان با هم در زمینه های ساده، دانشمندان توانسته اند این گروه بزرگ از جانوران را به زیر گروه هایی تقسیم و به شکل قابل فهم تری طبقه بندی و توصیف کنند.

•به عنوان مثال می توان به مفهوم طرح پایه ای یا نقشه بدنی (bauplan) اشاره کرد که هر گروه از بی مهرگان را بر اساس ویژگی های قابل مشاهده ساده به هم می پیوندد. به عنوان نمونه ای در این زمینه می توان به بندپایان اشاره کرد. بندپایان به داشتن بدن های بندبند و زائده های درز دار بین آنها شناخته می شوند. خارپوستان به خاطر تقارن پنج شعاعی خود شناخته شده اند (تقارن پنج شعاعی نوعی تقارن است که اجزای بدن در طول 5 شعاع تقارن مرتب شده اند.) کیسه تنان به خاطر تقارن شعاعی خود (قطعات مختلف به طور متقارن حول یک نقطه مرکزی مرتب شده اند) و شاخک هایی که دور دهانشان را محاصره کرده اند شناخته می شوند.

 

 

•از آن جایی که بی مهرگان خیلی متنوعند، بحث درباره ویژگی های کلی مشترک بین همه بی مهرگان تقریباً غیر ممکن است و ارزشی ندارد. تنها صفتی که بی مهرگان را به هم پیوند می دهد نداشتن ستون مهرها یا ستون فقرات است. اما این ویژگی مشترک بینش مفید اندکی درباره زیست شناسی بی مهرگان برای ما فراهم می کند.

•گروه بندی جانوران بر اساس این است که آیا ستون فقرات دارند یا ندارند. در حالی که این تقسیم بندی کلی مانند این است که جانوران را به دو دسته جانورانی که می توانند پرواز کنند (مانند بیشتر حشرات، پرندگان و خفاش ها) و آنهایی که نمی توانند پرواز کنند (مانند دم پایان یا فنردمان(springtails) ، خزندگان، دوزیستان، ماهی ها و پستانداران به غیر از خفاش ها) تقسیم بندی کنیم و تفاوت ها را هم بر اساس آن طراحی کنیم.

•در رابطه با بی مهرگان مفیدتر آن است که ویژگی های گروه های اصلی آنها مانند بندپایان، کیسه تنان، خارپوستان، نرم تنان و مانند آنها را یاد بگیریم. در این سطح از طبقه بندی، بیشتر می توان درباره مطابقت ها و اشتراکات آنها، آناتومی و تاریخچه تکاملیشان سخن گفت تا این که همیشه از همه بی مهرگان به عنوان یک گروه بزرگ صحبت کرد.

•به این ترتیب نکته های اصلی ای که درباره بی مهرگان می توان گفت این است که آنها فاقد ستون مهره ها و اسکلت استخوانی هستند، شمار و تنوع زیادی دارند و برای درک عمیق تر بی مهرگان، بهتر است گروه های مختلف بی مهرگان را به صورت جداگانه بررسی کنیم.

طبقه بندی

•بی مهرگان براساس این سلسله مراتب طبقه بندی شده اند: جانوران- بی مهرگان

 

 

نکته

•اصطلاح بی مهرگان به طیف وسیعی از گروه های جانوری اطلاق می شود که یک ویژگی مشترک دارند و آن فقدان ستون فقرات و اسکلت استخوانی است. به عبارت ساده تر بی مهرگان شامل همه گونه های جانوری می شوند که مهره دار نیستند.

 

نام این پرنده یک جغد است و از دسته پرندگان است

این یک مار است و از دسته خزندگان است

محلّ زندگی

جانــوران

محلّ زندگی جانوران

 

مکانی است پر از جانوران و گیاهان مختلف

چون در جنگل غذا و آب و محل مخفی شدن زیاد است جانوران زیادی در آن جا زندگی می کنند .

جانورانی مانند : شیر ، ببر ، خرس ، آهو و ...

درختان جنگل برای این که از نور خورشید استفاده کنند قد بلندی دارند .

گیاهانی مانند : بلوط ، صنوبر ، راش ، کاج و...

بیابان

مکانی خشک و دارای گیاهان و جانوران کمی می باشد

چون در بیابان بارندگی کم است و غذا و محلّ پنهان شدن برای جانوران به سختی یافت می شودجانوران و گیاهان کمی در آن جا وجود دارد . جانوران بیابان باید در برابر بی آبی و کم غذایی تحمّل زیادی داشته باشند .

جانورانی مانند : مار ، موش ، شتر ، مارمولک و ...

درختان بیابانی کوتاه قد هستند تا بتوانند از آب کم بیابان استفاده کنند .

گیاهانی مانند : بوته های خار ، کاکتوس ، درختچه های گز ، نخل خرما و ...

آب و خشکی

بعضی جانوران می توانند هم در داخل آب و هم در خشکی زندگی کنند . مثل : قورباغه ، خرچنگ ، تمساح و ...

بعضی از جانوران می توانند در خشکی و در کنار آب زندگی کنند . مثل : اردک ، مرغابی و ...

بعضی از جانوران دو زیست نام دارند

و............

دانلود پاورپوینت درباره طبقه بندی حیوانات و محل زندگی حیوانات (کودکانه)

دانلود مقاله بیماری های مشترک بین انسان وحیوان


دانلود مقاله بیماری های مشترک بین انسان وحیوان

محیط زندگی مشترک با حیوانات، بیماری های مشترکی را رقم می زند که از آن با عنوان بیماری های مشترک بین انسان و دام نام می برند در این میان بیماری های نوپدیدی نیز وجود دارند که مداخله انسان ها در طبیعت، گاه به آن دامن می زند محیط زندگی مشترک با حیوانات، بیماری های مشترکی را رقم می زند که از آن با عنوان بیماری های مشترک بین انسان و دام نام می برند

دانلود دانلود مقاله بیماری های مشترک بین انسان وحیوان

بیماری های جدید مشترک بین انسان و دام
پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان 
معاینات هم قبل از کشتار و هم بعد از کشتار 
علائم بیماری تب مالت چیست؟
دسته بندی دام و طیور
فرمت فایل doc
حجم فایل 18 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 17

محیط زندگی مشترک با حیوانات، بیماری های مشترکی را رقم می زند که از آن با عنوان بیماری های مشترک بین انسان و دام نام می برند. در این میان بیماری های نوپدیدی نیز وجود دارند که مداخله انسان ها در طبیعت، گاه به آن دامن می زند. محیط زندگی مشترک با حیوانات، بیماری های مشترکی را رقم می زند که از آن با عنوان بیماری های مشترک بین انسان و دام نام می برند. در این میان بیماری های نوپدیدی نیز وجود دارند که مداخله انسان ها در طبیعت، گاه به آن دامن می زند. برخی از آنها می توانند چنان فاجعه بار باشند که تلفاتی نظیر جنگ برجای گذارند.این بیماری ها از طریق حیوانات و موادغذایی و محصولات جانبی به دست آمده از آنها (گوشت، پوست، پشم و...) ممکن است به انسان، منتقل شود.۱۳ تیرماه به عنوان روزملی مهار بیماری های مشترک انسان و حیوان نامگذاری شده است اما متأسفانه اهمیت بیماری های مشترک در کشور ما چندان شناخته شده نیست، از آنجایی که پیشگیری، مهمترین گام در مهار بیماری به شمار می آید و این امر به سرویس های دامپزشکی ارتباط دارد، گفت و گویی را بادکتر سید جاوید آل داوود - عضو هیأت علمی دانشگاه دامپزشکی تهران و رئیس جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک - انجام داده ایم . وی در این گفت وگو تأکید می کند وجود دامپزشک در مراکز تولید موادغذایی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. دکتر آل داوود در عین حال یادآور می شود در تماس با حیوانات حتماً باید احتیاط کرد.

 ● با ورود بیماری های جدید مشترک بین انسان و دام مثل آنفلوانزای مرغی، آیا بیماری های قدیمی تحت کنترل درآمده است؟ 
- بیماری های قدیمی همچنان وجود دارند و نه تنها ریشه کن نشده بلکه بعضی از آنها افزایش نیز یافته اند! مثلاً سل و تب مالت (بروسلوز) افزایش نشان می دهد، البته برخی این افزایش آماری را به پیشرفت های تشخیصی نسبت می دهند که لازم است بدانیم همراه با پیشرفت های تشخیصی، در امر درمان نیز راهکارهای نوینی کشف شده است.

● و دلیل این اتفاق  چیست ‍؟

دانلود دانلود مقاله بیماری های مشترک بین انسان وحیوان

دانلود مقاله پروبیوتیک به عنوان یک افزودنی غذائی برای حیوانات مزرعه


دانلود مقاله پروبیوتیک به عنوان یک افزودنی غذائی برای حیوانات مزرعه

پروبیوتیکها میکروبهای انتخاب شده‌ای میباشند که جهت جایگزین شدن در لوله گوارش انسان یا حیوانات مورد استفاده قرارمی‌گیرند هدف از این جایگزینی بهبود شرایط فیزیولوژیکی و بطور کلی تغییر اکوسیستم پیچیده روده میباشد

دانلود دانلود مقاله پروبیوتیک به عنوان یک افزودنی غذائی برای حیوانات مزرعه

میکروبها و شرایط محیط روده 
حمل و نقل ، تغییر درجه حرارت ، نوع ماده غذائی ، بیماریها ، و آنتی بیوتیکها فاکتور اصلی تغییردهنده توازن میکروبها در لوله گوارش
هورمونهای استروئیدی و تحریک سیستم ایمنی بدن
شرایط عادی غلظت میکروارگانیسمها در طول لوله گوارش و در قسمتهای تحتانی دستگاه گوارش
دسته بندی دام و طیور
فرمت فایل doc
حجم فایل 11 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 5

پروبیوتیکها میکروبهای انتخاب شده‌ای میباشند که جهت جایگزین شدن در لوله گوارش انسان یا حیوانات مورد استفاده قرارمی‌گیرند . هدف از این جایگزینی بهبود شرایط فیزیولوژیکی و بطور کلی تغییر اکوسیستم پیچیده روده میباشد.

در طول لوله گوارش انسان تقریبا در شرایط عادی ۱۰۱۴ و یا ۱۰۰۰۰۰ برابر بیشتر از تعداد افراد جهان و بیشتر از ۴۰۰ نوع میکروارگانیسم متفاوت وجود دارد . موقعی که یک فرد و یا یک حیوان متولد میشود دستگاه گوارش او فاقد هرنوع میکرو ارگانیسمی میباشد . بعد از تولد جایگزینی میکروبها شروع میگردد و میکروبها از محیط وارد دستگاه گوارش شده و تشکیل کلنی میدهند .

این میکروبها بوسیله غذای خورده شده و همچنین شرایط محیط روده تحت تاثیر قرار میگیرند. بعد از یک مدت زمان مشخص میکروبهای دستگاه گوارش بدلیل شرایط ثابت محیط و ترکیب مواد غذائی و فیزیولوژی موجود تثبیت میگردند که این برای حفظ حیات موجود ضروری میباشد این میکروبها تعداد زیادی از اعمال حیاتی از جمله تجزیه مواد غذائی ،تولید بعضی از متابولیتها ، از جمله اسیدها ، ویتامینها ، و باکتریوسینها و در نتیجه حذف رقابتی و تجزیه شدن ترکیبات فعالی مثل هورمونهای استروئیدی و تحریک سیستم ایمنی بدن را انجام میدهند .

تحت شرایط عادی غلظت میکروارگانیسمها در طول لوله گوارش و در قسمتهای تحتانی دستگاه گوارش حتی به میزان ۱۰۱۱ افزایش می‌یابد. در حیوانات بعضی از عوامل، محیط لوله گوارش را تحت تاثیر قرار میدهند که در این میان تنش مهمترین عامل تاثیر گذار بر روی دستگاه گوارش و در نتیجه روی عملکرد میباشد .

حمل و نقل ، تغییر درجه حرارت ، نوع ماده غذائی ، بیماریها ، و آنتی بیوتیکها فاکتور اصلی تغییردهنده توازن میکروبها در لوله گوارش می باشند.زمانی که توازن میکروبی بهم میخورد احتمال تشکیل کلنی توسط باکتریهای بیماریزا در روده افزایش مییابد . تغییر ماده غذائی یکی از عوامل تغییر دهنده محیط میکروارگانیسمها میباشد و در طول زمانی که این میکروارگانیسمها به محیط جدید عادت پیدا میکنند تعدادشان پائین تر از حد نرمال خواهد بود و این به معنی ایجاد فضا برای باکتریهای بیماریزا وتولید سم توسط آنهاست که در نهایت موجب اسهال و یا مرگ حیوان خواهد شد .

دانلود دانلود مقاله پروبیوتیک به عنوان یک افزودنی غذائی برای حیوانات مزرعه

دانلود مقاله دستگاه گوارش حیوانات

دانلود مقاله دستگاه گوارش حیوانات

قوام مدفوع و میزان خردشدگی ذرات علوفه مدفوع گاو در حالت نرمال بصورت خمیری است مدفوعی که چرب یا همراه موکوس بصورت لایه ای روی آن دیده شود احتمالا در اثر جابجائی شیردان بطرف چپ می باشد مدفوع کف آلود و آبکی به رنگ قهوه ای مایل به زرد نشانه ای از اسیدوز شکمبه را دارد از لحاظ میزان خردشدگی ذرات علوفه، مدفوع گاو سالم حاوی فیبرهای علوفه به میزان زیاد و ب

دانلود دانلود مقاله دستگاه گوارش حیوانات

تحریکات مکانیکی دراثر غذاهای فیبری علوفه و غیره 
جیره غنی از فیبر خام 
خاصیت ترسیب (رسوب) و شناوری 
جیره غنی از کنسانتره
دسته بندی دام و طیور
فرمت فایل doc
حجم فایل 12 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 5

دستگاه گوارش

نشخوار Rumination : اگر گوساله در هفته اول زندگی به غذای جامد دسترسی پیدا کند نشخوار در سن 3-2 هفتگی آغاز می گردد.

شروع نشخوار 5/1-5/0 ساعت بعد از خوردن غذا آغاز می گردد.

تعداد و طول نشخوار بستگی به فیبر غذا و اندازه قطعات ونوع غذا دارد و معمولا روزانه 24-4 دوره نشخوار انجام میگیرد که هر دوره 60-10 دقیقه طول می کشد. در حد میانگین روزانه تا هفت ساعت از وقت دام به نشخوار کردن می گذرد.

آروغRuctation  : بطور تقریبی روزانه حدود 600 لیترگاز تولید می شود که تقریبا از66 %  CO2 ، 26% CH4 ، 6%  N2 ، 11% H2S  و کمتر از 1%  O2 تشکیل یافته است. تعداد دفعات آروغ  به نوع غذا ومیزان تشکیل گاز بستگی دارد وتعداد آن در جیره ای که از علوفه خشک تشکیل شده باشد 20-15 باردر ساعت ودر جیره ی علوفه سبز 90-60 بار در ساعت می باشد.

ایجاد آروغ غیر از نوع غذا وابسته به وجود گازهای آزاد ، تحریک رسپتور های ناحیه ی کاردیا و انقباض کیسه ی پشتی شکمبه دارد .

بازگرداندن غذا Regurgitation و استفراغ Vomiting : تخلیه فعال محتویات شکمبه به علت انقباض همزمان پیش معده ها و عضلات شکم در گاو به ندرت اتفاق می افتد که شاید در اثر انباشتگی شکمبه ،فرم عصبی استونمی (کتوز عصبی)، ضایعات آماسی یا تومری در مدیاستن یا در مری و نگاری صورت می پذیرد.

مدفوع Defication  : گاو روزانه 24-10 بارو تقریبا حدود50-30 کیلوگرم در جمع مدفوع می کند.

قوام مدفوع و میزان خردشدگی ذرات علوفه: مدفوع گاو در حالت نرمال بصورت خمیری است. مدفوعی که چرب یا همراه موکوس بصورت لایه ای روی آن دیده شود احتمالا در اثر جابجائی شیردان بطرف چپ می باشد. مدفوع کف آلود و آبکی به رنگ قهوه ای مایل به زرد نشانه ای از اسیدوز شکمبه را دارد. از لحاظ میزان خردشدگی ذرات علوفه، مدفوع گاو سالم حاوی فیبرهای علوفه به میزان زیاد و باندازه تقریبی 5/0 سانتیمتر میباشد. وجود قطعات بزرگتر مثلا 2-1 سانت نشانه اختلالی در امر نشخوار یا تخلیه سریع مواد خورده شده از پیش معده می باشد، یکی از دلائل آن TRP است که به تازگی وقوع یافته باشد. وجود قطعات بلندتر ازچوب کبریت ممکن است در اثر بیماری دندان ، استنوز معدی، تورم نگاری، تورم شیردان اولسراتیو و لکوز پیشرفته دیواره شیردان محسوب گردد. مدفوعی که اندازه ذرات آن به طور غیرطبیعی کوچک باشد در رابطه با تاخیر در عبور هضمی توجیه می شود که ممکن است در جابجائی شیردان دیده شود و معمولا علاوه بر آن مدفوع حاوی موکوس نیز میباشد. وجود موکوس چسبناک سفید مایل به خاکستری (گاهی مخلوط با خون) نشانه ای از انسداد روده یا فلجی روده است. اگر بجای مدفوع مخاط سفید رنگ یا شیشه ای روشن از مقعد خارج گردد نشاندهنده فلج هزارلا omasalparesis میباشد.

پیش معده ها: پیش معده ها در گوساله های نوزاد رشد و تکامل کمی یافته اند درصورتیکه غذای جامد(علوفه یا بستر) دردسترس باشد گوساله ها در هفته اول یا دوم زندگی شروع به خوردن آن می کنندکه کم کم سبب تکامل فعالیت فیزیولوژیک پیش معده ها می گردد. نسبت حجم شکمبه به حجم شیردان 5/0 به 1 در چهار هفتگی و1به 1در هشت هفتگی و2 به1 دردوازده هفتگی ونهایتا 9 به 1 درگاو بالغ می باشد.

دانلود دانلود مقاله دستگاه گوارش حیوانات